• senex

Tala Fou

Ina ua mae'a ona fa'alauiloa e le Iunaite Setete le pili o chip, ua fa'alauiloa e Iapani ma Europa ni fuafuaga fa'atatau mo le atina'eina o chip.Iapani ma kamupani e valu ua faatuina se kamupani chip fou e galulue faatasi ma Europa e atiina ae faiga e lua nanometer.O lenei mea o le a faʻatasi ma le faʻagasologa o chip a Samsung ma TSMC, ma tauva ma tupe meataalo a Amerika.

w1Ua fa'alauiloa fo'i e Europa se fuafuaga fa'apisinisi e 45 piliona euros.O loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le 2030, o le a maua le 20% o maketi chip i le lalolagi, lea e 150% maualuga atu nai lo le 8% o loʻo iai nei.O le fale gaosi oloa, e oʻo lava i le TSMC ma Intel o le a fausia fale gaosi oloa i Europa.

Faatasi ai ma le alamanuia chip lea ua faasolosolo malie ona atiina ae e Saina, o le masini Nissan a Saina ua sili atu i le 1 piliona, ma o le gaosiga gafatia o le maketi o le chip lalolagi ua siitia i le 16%.O lo'o taumafai le Iunaite Setete e fa'amautu lana lava ta'ita'iga i alamanuia chip.

O nei mea uma na amata mai i le pule malosi a le chip lea na amata e le Iunaite Setete i le 2019. O le taimi lena, na vaaia ai e le Iunaite Setete se kamupani tekonolosi Saina o loʻo puʻeina tupe Amerika i le tulaga o tekinolosi.O kamupani tekonolosi Saina latou te gaosia meataalo.

Peita’i, e le’i fa’ato’ilaloina ai le kamupani tekonolosi a Saina i le faiga a le Iunaite Setete, ae na fa’aosofia ai le malosi o lenei kamupani fa’atekonolosi a Saina e galulue malosi e atina’e nisi chips.I le tausaga na teʻa nei, o le telefoni feaveaʻi na faʻalauiloaina e lenei kamupani tekonolosi Saina na faʻaumatia e le aufaasālalau mai fafo ma maua ai o tupe meataalo a le atunuʻu na maua ai le 70% O le vaega o chips i totonu o le atunuʻu o le 5G laiti nofoaga autu na sili atu nai lo le 50%, ma le vaega o tupe meataalo mai le Iunaite Setete. Na pa'u tele setete i le 1%.

O se taunuuga, na amata ona faʻaauau pea ona faʻaitiitia le faʻatauga o tupe meataalo a Amerika ma faʻamalosia le atinaʻeina o ana lava pisinisi chips.I tausaga talu ai nei, o le alualu i luma o chips a Saina ua faamaonia ai o le faiga o le taofiofia o le atinaʻeina o chips Saina i le Iunaite Setete e le mafai ona ausia ni taunuuga, ae ua faaosofia ai le gafatia o tupe maua a Saina.Ua malepe le teuina o mea e teu ai tupe meataalo a Saina.O va i alamanuia e pei o tupe meataalo, meataalo alaleo leitio, ma tupe meataalo simulation.O le faatelevaveina o le suia o tupe meataalo a le atunuu ua unaʻia ai Saina e faaitiitia le faaulufaleina mai o le 97 piliona tupe meataalo i le 2022, ma o tupe meataalo a le atunuu ua siitia ai lo latou ola tutoatasi i le 30%.


Taimi meli: Mati-03-2023